PIRMOJI  PERSONALINĖ PARODA

    Balandžio 3-13 dienomis J. Keliuočio viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo literatūros skyriuje veikė lopšelio-darželio ,,Varpelis“ auklėtojos Rimantės Gudžiūnienės pirmoji personalinė paroda ,,Velykiniai margučiai“. Prieš vaikų Velykėles Rimantės margučiais pasipuošė darželio galerija.  Parodoje puikuojasi šešiasdešimt didelių ir mažų, įvairiais raštais išmargintų kiaušinių kvilingo technika.
    Maždaug prieš dvejus metus Rimantė susidomėjo kvilingu. Internete grožėjosi šia technika kurtais darbais. Pabandė... ir daugiau nepaleido. Šios technikos moko ir savo grupės vaikus. Vaikai, kartu su auklėtoja, sėkmingai kvilingu puošė velykinius kiaušinius. Po vasaros atostogų ji grupės  aplinką papuošė ryškiaspalvėmis saulėgrąžomis. Šiemet prieš Kalėdas virš dvidešimt įvairiausiais raštais išmargintų snaigių ,,nusileido“ kiekvieno vaikučio šeimoje.
   
Rimantė sako, kad išmokti kvilingo technikos nėra sunku. Prieš Velykas ji mielai šia patirtimi dalijosi vesdama edukacinius užsiėmimus ne tik darželio, bet ir Žiobiškio, Čedasų bendruomenės nariams.,,
    Kvilingas tiesiog užburia: kai pradedi dirbti, negali sustoti. Tai tikra meditacija po darbo“ – sako Rimantė.
    Reikia tikėti, kad auklėtojos pirma personalinė paroda nebus paskutinė. Mes visi to nuoširdžiai linkime.
   
Jei kas nesuspėjo aplankyti parodos ,,Velykiniai margučiai“ kviečiame užsukti į darželio galeriją, kuri veiks iki balandžio 28 d.