RENKANT METŲ KNYGĄ - ,,VARPELIO“ VAIKŲ PIEŠINIAI TARP GERIAUSIŲ

   
Vaikų metų knygos rinkimai tapo svarbiu tradiciniu Lietuvos kultūros įvykiu, kuris skatina vaikus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra.
   
Balandžio 19 d. priešmokyklinio ugdymo ,,Pelėdžiukų“ grupės vaikai: Silvija Paberžytė ir Arijus Skvarnavičius kartu su auklėtoja Loreta Baravickiene buvo pakviesti į Vilnių, kur vyko respublikinio piešinių konkurso ,,Iš knygelės į širdelę 2017“ baigiamasis renginys ir laimėtojų apdovanojimai. Iš 202 konkursinių darbų  net du piešiniai Silvijos P. ir Arijaus S. pateko tarp šešiasdešimties geriausių. Vaikų piešiniai visą mėnesį eksponuojami Lietuvos vaikų ir jaunimo centre.
   
Į 2016 metų geriausios vaikiškos knygos rinkimus pretendavo penkios knygelės, su kuriomis „Pelėdžiukų“ grupės vaikai susipažino lankydamiesi J. Keliuočio vaikų ir jaunimo bibliotekos literatūros skyriuje. Bibliotekininkė Nadiežda Ivanova vaikams skaitė ištraukas iš nominacijai pateiktų knygų. Vaikams labiausiai patiko Jurgos Baltrukonytės knyga „Filmukai“, todėl nupieštų iliustracijų šiai knygai buvo daugiausia.
   
Jau trečius metus respublikinio vaikų piešinių konkurso ,,Iš knygelės į širdelę 2017“ organizatoriai siekia, kad vaikai aktyviai domėtųsi knygomis ir klausydamiesi skaitomų lietuvių autorių kūrinių kauptų savo įspūdžius ir įgyvendintų savo kūrybinius sumanymus.