VARPELIEČIAI LUDZOS MIESTO 840 METŲ JUBILIEJAUS RENGINIUOSE

   
Rugpjūčio 11-12 d. lopšelio-darželio „Varpelis“ vadovai ir mokytojai Ludzoje (Latvija) dalyvavo tarptautinėje ikimokyklinių įstaigų pedagogų konferencijoje „Vaikams apie sveiką gyvenimo būdą“.  Konferencija vyko Ludzos lopšelyje-darželyje „Pasaka“ (Pasacina“). Pranešimus skaitė pedagogai iš įvairių Latvijos darželių. Buvo nagrinėjamos temos apie aktyvias vaikų judėjimo formas, regėjimo išsaugojimą, sveiką maistą, vitaminus, bendradarbiavimą su tėvais ir kt. Konferencijos dalyviams buvo organizuota ekskursija į restauruotą Didžiąją Ludzos sinagogą, aviacijos bazę, senovinių suknelių saloną „Pelenės sapnas“.
    ,,Varpelio“ kolektyvas buvo pakviestas su menine programa pasirodyti ir kultūriniuose renginiuose, skirtuose Ludzos miesto 840 metų jubiliejui. Koncertas „Ludza – pasakų miestas“ vyko miesto parke. Didžiojoje scenoje varpelietės su lopšelio-darželio ,,Pasacina“ (,,Pasaka“) ugdytiniais demonstravo  atsivežtą iš Rokiškio pedagogių sukurtą lininių drabužių kolekciją.  Koncertavo lopšelio-darželio moterų ansamblis „Svaja“. Susitikimą vainikavo šventinis koncertas su maestro Raimondu Paulu.
    Lopšelio-darželio „Varpelis“ ir Ludzos lopšelio-darželio „Pasacina“ bendradarbiavimą įvertino Ludzos miesto švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Sarmite Gutane, kuri dalyvauja beveik visuose lietuvių – latvių pedagogų vizitų renginiuose. Ji pasidžiaugė, kad ši partnerystė išskirtinė - turiningomis programomis, kokybiškomis prezentacijomis, idėjų, sėkmės istorijų gausa. Tai bendradarbiavimo pavyzdys kitoms ugdymo įstaigoms.