GERINAM SVEIKATĄ IR SAUGOM  GAMTĄ

   
Lopšelyje-darželyje „Varpelis“, ugdant vaikų sveikos gyvensenos įgūdžius, kuriama sveikatai palanki fizinė ir psichosocialinė aplinka, erdvės vaikų aktyviam fiziniam judėjimui. Ugdymo įstaigoje yra įsigyta dviračių, paspirtukų, dviratininko šalmų, kelio ženklų - jie nuolat prižiūrimi ir atnaujinami. Vaikai mokomi važinėtis saugiai, laikytis kelių eismo taisyklių. Įrengtos lauko  sportinio inventoriaus  saugojimo ir laikymo vietos. Vaikai dažnai iš namų atvažiuoja su savo dviračiais. Lopšelyje-darželyje prie įėjimų įrengti nauji metaliniai dviračių stovai, kur galima saugiai ir patogiai palikti dviračius bei paspirtukus.
    Ugdymo įstaigoje sudarytos palankios sąlygos padėti vaikams įgyti sveikos gyvensenos pradmenis, prisidėti prie švarios aplinkos saugojimo ir sveikatos stiprinimo.
    Vienas iš aktyvaus judėjimo būdų - važiavimas dviračiu. Jis turi teigiamą poveikį bendrai emocinei būsenai, padeda stiprinti nervų sistemą - pagerėja nuotaika ir bendra savijauta. Pasivažinėjus dviračiu jaučiamės energingesni, aktyvesni ir stipresni, padidėja ištvermė, gerėja raumenų tonusas. Pasivažinėjimai dviračiu padeda treniruoti kojų, krūtinės, nugaros, rankų raumenis.