NACIONALINIS PROJEKTAS „SVEIKAS KAIP RIDIKAS“

    Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su partneriais sėkmingai įgyvendina projektą „Sveikas kaip ridikas“, kurio tikslas – skatinti vaikų fizinį aktyvumą. Projekte dalyvavo Lietuvos ikimokyklinio ir pradinio ugdymo mokyklos. Šiais metais į projekto veiklas, Rokiškio lopšelio-darželio „Varpelis“ priešmokyklinių „Pelėdžiukų“ ir Saulės zuikučių“ grupių vaikus, įtraukė sveikatą stiprinanti komanda.
    Rugsėjo 18 dieną buvo organizuotas žygis prie Rokiškio ežero. Žygio tikslas nukeliauti 4 km pėsčiomis. Prieš pat žygį su vaikais stebėjome organizatorių atsiųstus video filmukus, atlikome trenerio pasiūlytos mankštos pratimus, susipažinome su žemėlapiu, kuriame buvo pavaizduotas kelionės maršrutas. Keliaujant pirmoji stotelė buvo prie Rokiškio kultūros centro aktyviam muzikiniam pajudėjimui. Nukeliavę prie ežero dalyvavome klausimų ir atsakymų viktorinoje, surengėme draugišką pikniką, šokome, žaidėme. Pailsėję grįžome į darželį. Visiems žygio dalyviams, buvo įteikti žygeivio pažymėjimai ir medaliai. Po žygio nors ir jautėsi nuovargis, bet vaikų veidukus puošė šypsena ir džiaugsmas.
    Projektas bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.