EUROPOS JUDUMO SAVAITĖ 2022 ŽYGIS PĖSČIOMIS

 

   Kasmet Europos Komisija paskelbia po naują Europos judumo savaitės temą, šiemet ji – „Bendrauk lengviau“, o šūkis „Judėk laisviau“. Rokiškio lopšelis-darželis „Varpelis“ dalyvauja judumo savaitėje ir savo numatytas veiklas užregistravo specialiai šiam tikslui Aplinkos apsaugos ministerijos sukurtoje platformoje, kurioje dalyvaujame ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniu mastu.
   Todėl rugsėjo 20 dieną sveikatą stiprinanti komanda pakvietė ,,Saulės zuikučių“, ,,Pelėdžiukų“ ir ,,Žiogelių“ grupių vaikus į žygį pėsčiomis po Rokiškio miestą. Kelionės metu L. Šepkos parke ugdytiniai ieškojo paslėptų QR kodų, kuriuos nuskenavus atliko nurodytas užduotėles apie saugumą keliaujant pėsčiomis, skambant muzikai judėjo šokio ritmu.
    Keliaudami užsukome ir į  Rokiškio rajono savivaldybės priešgaisrinę tarnybą. Vaikai apžiūrėjo gaisrinės pastatą, susitiko su ugniagesiais, susipažino su ugniagesių darbo ypatumais bei jų naudojama technika. Ypač patiko užsidėti apsauginius šalmus, įlipti į gaisrinės mašinos kabiną.
    Miesto centre buvo atokvėpio pertraukėlė, kurios metu vaišinomės sveikais užkandžiais. Žygiuodami apžiūrėjome Rokiškio šv.  Mato bažnyčią. Grįždami grožėjomės namų langinėmis, dalinomės įspūdžiais, vaikai svajojo kur kitą kartą vėl keliaus. Judumo savaitės dalyviai patyrė daug teigiamų emocijų, gavo naudingų patarimų bei žinių, suprato, kad keliaujant pėsčiomis galima smagiai praleisti laiką, daug pamatyti ir pajusti judėjimo džiaugsmą.